کشور عراق در خاورمیانه قرار دارد و در مجاورت ایران، کویت میباشد. ۸۰ درصد مردم عراق عرب، ۱۵٪ تا ۲۰٪ آنها کرد، ترکمن و آشوری و ۵٪ را دیگر قومها تشکیل میدهند.
مردم کرد در منطقه شمال و شمال شرقی عراق که به کردستان عراق مشهور است زندگی میکنند و از نظر فرهنگی، دارای زبان و پوششی متفاوت با عربها دارند و لرها در شرق عراق واقع در استانهای واسط، دیاله، میسان زندگی میکنند.عراق دارای ۳ حوزه خیلی متفاوت در ساختار فرهنگی دارد، در قسمت مرکزی عراق عربهای سنی، در شمال آن کردها و در جنوب شیعیان زندگی میکنند و هر کدام از این گروهها دارای فرهنگ مخصوص به خود هستند. البته در کنار این سه گروه اصلی، فرهنگهای کوچکی مانند ترکمنها، آشوریها و یزیدیها هم وجود دارند که دارای فرهنگ متمایز و خاصی هستند. با ما همراه باشید تا با فرهنگ مردم عراق بیشتر آشنا شوید.
همچنین شما عزیزان قبل از هر کاری برای رفتن به این کشور ،اقدام به دریافت ویزای عراق نمایید.
مردم عراق از نظر مذهبی به دو گروه بزرگ شیعه و سنی تقسیم میشود. حدود ۶۰٪ آنها شیعه، ۳۷٪ سنی و ۳٪ آنها را پیروان دیگر ادیان مانند مسیحیان، یهودیان، آشوریان و... هستند.
مردم شیعه که بیشتر جمعیت عراق را تشکیل میدهند، اغلب در قسمتهای جنوبی و مرکزی عراق زندگی میکنند. وجود مقبره امامان شیعه در شهرهای عراق مانند کربلا و نجف، و همچنین وجود حوزه علمیه نجف و همینطور حضور دایمی علمای شیعه در این شهرها باعث تقویت فرهنگ شیعه شده و این امر شیعیان عراق را از نظر فرهنگی به مردم ایران نزدیک کرده است. بعد از برکنار شدن حکومت صدام، نفوذ شیعه در این کشور بیشتر شد و مردم آن میتوانند خیلی راحتتر درباره هویت مذهبی خود صحبت کنند.
مردم سنی عرب نوع دیگری از ساختار فرهنگی عراق را تشکیل میدهند که براساس قومیت عربی و با مذهب سنی ایجاد شده و به خاطر حاکمیت اقلیت عربهای سنی در دهههای گذشته در عراق تقویت شده است. گرایشهای عربی این قسمت از فرهنگ عراق خیلی قدرتمند بوده و مردم عراق معمولا پیروان ادیان مسیحی و یهودی را میپذیرند زیرا این ادیان، کتاب مقدس داشته و به خدای واحدی اعتقاد دارند.
زبان رسمی مردم عراق عربی و کردی است. البته زبانهای دیگری مانند ترکی آذربایجانی (ترکمنهای عراق)، فارسی، لری فیلی، کلدانی نو (از زبانهای آرامی)، ارمنی، آشوری، دوماری (زبان کولیها)، گورانی (از شاخه شمال غربی زبانهای کردی) در این کشور صحبت میشود.
مهماننوازی سنتی است که ریشه در اسلام و عرب بودن دارد و از مهمان مانند یک شاهزاده پذیرایی میشود. اگر به خانه یک عراقی دعوت شدهاید، باید بدانید که با دعوت از شما، احترام زیادی برای شما قائل بودهاند، پس هرگز دعوت آنها را رد نکنید.
رایجترین شیوه احوالپرسی مردم عراق دست دادن، تماس چشمی و لبخند است. احوالپرسی استاندارد اسلامی و عربی با السلام علیکم شروع میشود و طرف مقابل با «و علیک السلام» پاسخ شما را میدهد. دوستان با دست دادن و بوسیدن، احوالپرسی می کنند. در ضمن این نکته را یادتان باشد بین زنان و مردان مسلمان، احوالپرسی بدون دست دادن و تنها با تکان دادن سر انجام میشود.
اگر به خانه یک عراقی دعوت شدید شیرینی یا شکلات را به عنوان هدیه برای او ببرید. یک سبد میوه یا گل هم با استقبال روبهرو میشود. یک هدیه کوچک به کودکان هم در بیشتر مواقع تاثیر مثبت فراوانی میگذارد.
اگر یک عراقی، شما را به خانه دعوت کرد، از او سول کنید که قبل از ورود به خانه، باید کفشهایتان را درآورید یا میتوانید با کفش وارد خانه شوید. به هیچ عنوان در مورد کار صحبت نکنید. آداب غذا خورد رسمی و با پرستیژ است و اگر میزبان سفره را روی زمین پهن کرد، به صورت ۴ زانو یا ۲ زانو بنشینید بهطوری که پا شما به سفره نخورد. پای خود را سر سفره به هیچ عنوان دراز نکنید که یک جور بی ادبی به میزبان است. همیشه کنار یک همجنس خود (خانم در کنار خانم و آقا در کنار آقا) بنشینید. اگر چندین بار به شما غذا تعارف کردند، قبول کنید زیرا رفتاری غیر از این باعث دلخوری میزبان میشودبهتر است همه غذا خود را نخورید و کمی غذا در بشقاب خود نگه دارید.
به سنن اسلامی احترام بگذارید، به همین دلیل پوشیدن شلوارک برای مردها کار جالبی نیست همینطور لباس بدون آستین و باز هم برای خانومها مناسب نیست.
در محیط عمومی احساسات، انتقاد در مورد کشور عراق و عصبانی شدن خود را به هیچ وجه بیان نکنید و اگر خواستید از شخصی عکس بگیرید حتما ابتدا از او اجازه بگیرید.
تا جایی که میتوانید سیگار، آدامس و غیره را از مادربزرگهای دستفروش خریداری نمایید.
ما در این مقاله از مهرآباد گشت فرهنگ مردم عراق را به شما معرفی کردیم و نکات لازم برای این سفر را به شما یادآور شدیم،همچنین شما عزیزان و همراهان همیشگی ما اگر سوالی درباره ویزای عراق،تور و جاذبههای گردشگری آن داشتید،حتما با کارشناسان مجرب ما تماس بگیرید تا سفری بدون دغدغه را با ما تجربه نمایید.
* در حال حاضر خدمات مربوط به اخذ ویزای عراق توسط آژانس مهرآبادگشت کوپال انجام نمی گردد *
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
انواع ویزای عراق
1400/06/08قیمت ویزای عراق
1400/06/03اخذ ویزای عراق
1400/06/03ویزای اربعین را چگونه بگیرم ؟
1399/12/02نکات مهمی که درباره ویزای عراق باید بدانید
1399/12/02مسجد حنانه نجف
1399/12/02بینالحرمین کربلا
1399/12/02قتلگاه امام حسین(ع)
1399/11/29یادمان شهید در بغداد
1399/11/29ویزای همراه چین
1399/11/29تل زینبیه کربلا
1399/11/27