عراق از جمله کشورهای همسایه ایران است که به خاطر بودن حرمهای امامان معصوم بین ایرانیهای بسیار محبوب است و از جمله کشورهای پرطرفدار و محبوب برای ما ایرانیها محسوب میشود. هرسال توریستان فراوانی از ایران برای بازدید از حرم امامان معصوم موجود در این کشور به سمت شهرهایی مانند نجف، کربلا و سامرا میروند. اما قبل از اینکه برنامه های سفر به این شکور را بچینید باید در ابتدا به فکر دریافت ویزای عراق باشید، به همین خاطر ما در این مقاله از مهرآباد گشت قصد داریم دربارهی نحوه دریافت ویزای عراق با شما صحبت کنیم.
برای دریافت ویزای عراق باید مدارک زیر را آماده نمایید:
۱- اصل گذرنامه با امضاء، با بیش از ۶ ماه اعتبار
۲- عکس پرسنلی با زمینه سفید تمام رخ
۳- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
۴- رضایتنامه جهت مجوز خروج از کشور
۵- مدارک مربوط به کار و اشتغال
۶- گواهی سلامت پزشکی
۷- پرکردن فرم درخواست ویزا
ویزای عراق دارای دو نوع ویزای یک ماهه انفرادی و ویزای یک ماهه گروهی است.
عراق دارای دو نوع ویزای فردی و گروهی است، که در ویزای انفرادی افراد صورت فرادا و تنها میتوانند به تنهایی وارد این کشور شوند.
اما ویزای گروهی عراق توسط شرکتهای کاروانی برای عدهای مشخصی از افراد صادر میشود؛ این افراد باید با کاروان وارد عراق شوند و امکان ورود تنها به این کشور را ندارند. مراحل دریافت ویزای گروهی عراق به ترتیب زیر میباشد:
برای درخواست این نوع از ویزا ابتدا مسئول کاروان درخواست خود را برای دریافت مجوز ویزای گروهی عراق به علاوه مشخصات تمام اعضای کاروان را در سامانه سماح ثبت نام کند. پس از آن باید دوباره مسئول کاروان به کارگزاری امور زیارتی تهران مراجعه کند و در خواست خود را که مبنی بر دریافت ویزای گروهی عراق است را با مجوز دریافت این ویزا با ارائه مدارک شناسایی تمام اعضای کاروان تحویل دهد.
سپس برای دریافت ویزای عراق، کارگزاری امور زیارتی مدارک دریافتی را به سفارت عراق تحویل میدهد. افسری که در سفارت عراق حضور دارد درخواستها و مدارک را بررسی میکند و اگر مشکلی وجود نداشت، دستور ویزای گروهی صادر میشود.
کارگزاری امور زیارتی درخواست خود را به سفارت اعلام میکند. افسر سفارت عراق پس از بررسی درخواست و مدارک موجود، اگر مشکلی وجود نداشته باشد، اقدام به صدور ویزای گروهی میکند. در غیر این صورت تا زمان رفع مشکل ویزای گروهی صادر نمیگردد. یعنی، حتی اگر مدارک فقط یک نفر از اعضای گروه مشکل داشته باشد، ویزای گروهی باز هم صادر نمیشود تا زمانی که مشکل آن شخص رفع شود و یا اینکه اسم شخص از لیست مسافران گروه حذف شود.
مدت اعتبار ویزای توریستی عراق سه ماه میباشد که این زمان از تاریخ صدور ویزا محاسبه میگردد، افراد با ویزای انفرادی عراق حداکثر ۳۰ روز میتوانند در عراق اقامت داشته باشد. زائرینی که دارای ویزای انفرادی عراق هستند حق دارند فقط یکبار وارد عراق شوند و یکبار هم از آن خارج شوند و دیگر نمیتوانند وارد خاک عراق شوند و ویزای انفرادی آنها باطل میشود،همچنین ویزای گروهی عراق هم مانند ویزای انفرادی آن سه ماه معتبر است.
برای اخذ ویزای توریستی و زیارتی عراق نیازی به مراجعه به سفارت عراق نمیباشد و افراد کافیست به دفاتر کارگزاری امور زیارتی استان تهران و مدارک خود را تحویل دهند. بعد از تحویل مدارک و هزینههای لازم به شرکتهای صدور ویزا، اطلاعات درخواست کنندگان به سفارت عراق ارسال میگردد تا سفارت اطلاعات را تأیید و ویزای متقاضی را صادر نمایند.
هرسال توریستان فراوانی برای شرکت در مراسم اربعین راهی کربلا میشوند. در کربلا حرم مطهر امام حسین (ع) و امام حسن (ع) وجود دارد که افراد برای زیارت آنها به این شهر سفر میکنند. در سالهای پیش برای بحث امنیت مسافران ضروری شد که افراد ویزای اربعین را بگیرند، افراد جهت اخذ ویزای اربعین عراق باید در سایت و سامانه سماح ثبت نام نمایند و پس از طی مراحل قانونی ویزای افراد صادر میگردد.. این نکته را بدانید که بیمه اربعین برای زائرین الزامی میباشد، افراد میتوانند با استفاده از بیمه اجباری در صورت بروز حوادث مختلف، بیماری، تصادفات، فشارهای جمعیت یا حملات تروریستی از بیمه اجباری ، بهرهمند شوند.
برای اخذ ویزای گروهی عراق نیازی به حضور همه افراد گروه نیست، و تنها یک نفر به عنوان نماینده کافی میباشد.
افرادی که دارای ویزای گروهی عراق هستند اجازه عبور به صورت تنها از مرز را ندارند و باید در تمام مدت زمان با کاروان خود باشند.
مدت زمان لازم برای صادر شدن ویزای عراق ، ۴ روز کاری است.
توجه داشته باشید که در تمام طول سفر کارت شناسایی زائر باید به گردن فرد آویزان باشد.
همیشه ویزای عراق خود را همراه داشته باشید و بر روی تمامی وسایلی که دارید اسم خودتان را بنویسید.
بردن موبایل، دوربین یا دوربین فیلم برداری به داخل حرمها و اماکن زیارتی ممنوع است.
آدرس سفارت عراق در تهران: تهران، میدان ولیعصر، خیابان ولیعصر، کوچه برادران مظفر، پلاک ۱۶۴۰
ساعات کاری سفارت عراق: روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸:۳۰ صبح الی ۱۵ بعدازظهر با سفارت تماس بگیرید.
عراق از کشورهای همسایه غربی ایران، یکی از کشورهای مورد توجه بین ایرانیان است. این کشور پهناور دارای تاریخ غنی بوده و در بین توریستان به خصوص گردشگران و توریستان مذهبی و شیعیان بسیار پرطرفدار میباشد. هرساله، به خصوص در ماههای محرم و صفر که ماههای عزاداری امام حسین (ع) است، کشور عراق پذیرای جمعیت زیادی از شیعیان میباشد. البته چه با هدف گردشگری و چه با هدف مذهبی، باید بدانید که برای سفر به عراق نیازمند به دریافت ویزای عراق خواهید بود. در همین راستا و در قالب این مطلب تصمیم گرفتیم تا درباره نحوه دریافت ویزای عراق توضیح دهیم تا اگر روزی قصد سفر به عراق را داشتید، بتوانید با خواندن این مطلب تمامی نکات لازم را بدانید.
ویزای عراق برای ایرانیها دارای مشکلاتی که معمولاً هنگام دریافت ویزای دیگر کشورها با آنها روبرو میشوند، نبوده و دریافت آن خیلی آسانتر است.
برای دریافت ویزای عراق نیازی به مراجعه به سفارت عراق ندارید و تنها میتوانید به دفاتر کارگزاری امور زیارتی استان تهران نیز رفته و مدارکتان را بدهید. پس از تحویل مدارک و هزینههای لازم به شرکتهای صدور ویزا، این شرکت ها اطلاعات متقاضیان را به سفارت عراق ارسال میکنند تا آن ها اطلاعات را تأیید و ویزای افراد را صادر کنند.
در حالت کلی ویزای عراق دو نوع است که ویزای یک ماهه انفرادی و ویزای یک ماهه گروهی شامل آن میشود،اما بخواهیم ریزتر به قضیه نگاه کنیم، ویزای عراق به غیر از انفرادی و گروهی در دو نوع دیگر هم فعالیت دارد به نام های ویزای اعتیادیه و ویزای متعدده که برای درخواست کنندگان سفر به کشور عراق نیز صادر می گردد.
در ویزای انفرادی عراق مشخصات شما صادر میشود و دارندگان ویزا به صورت انفرادی و فرادا میتوانند به تنهایی و جداگانه وارد کشور عراق شوند.
اما ویزای عراق در حالت گروهی به وسیله شرکتهای کاروانی برای عده ای مشخص از افراد صادر میشود، این افراد باید به عنوان کاروان وارد عراق شوند و امکان ورود به تنهایی به این کشور وجود ندارد. مراحل مختلف دریافت ویزای گروهی عراق به صورت زیر میباشد:
برای درخواست ویزای گروهی عراق، ابتدا مسئول کاروان باید درخواست خود را در سایت سماح ثبت نماید. در این درخواست مشخصات کامل تمام اعضای گروه را وارد میکند و پس از آن باید دوباره مسئول کاروان به کارگزاری امور زیارتی تهران مراجعه نمایند و در خواست ویزای گروهی عراق ،به همراه مجوز اخذ این ویزا با ارائه مدارک شناسایی تمام اعضای کاروان را تحویل دهد.
سپس برای دریافت ویزای عراق، کارگزاری امور زیارتی با ارئه درخواست و مدارک دریافتی به سفارت عراق تحویل میدهد. پس از بررسی مدارک و درخواست توسط افسر سفارت عراق، اگر با هیچ مشکلی مواجه نشدید دستور ویزای گروهی را صادر میشود.
کارگزاری امور زیارتی اقدام به ارائه درخواست و مدارک دریافتی به سفارت عراق میکند. افسر سفارت عراق به بررسی درخواست و مدارک میپردازد و اگر با هیچ نقص و شبهای مواجه نشود، ویزای گروهی را صادر میکند. در غیر این صورت از صدور ویزا ممانعت تا زمان رفع مشکل ممانعت میشود. به عبارت دیگر، حتی اگر مدارک فقط یک نفر از اعضای کاروان مشکل داشته باشد، ویزای گروهی صادر نمیشود تا زمانی که مشکل آن شخص رفع یا اینکه اسم وی را از لیست مسافران حذف شود.
ویزای اعتیادیه عراق برای افرادی که در خاک عراق مشغول انجام پروژه های تجاری معینی هستند صادر میگردد. این ویزادر واقع نوعی ویزای کاری در این کشور است و مدت اعتبار آن ۳ ماه است و انفرادی نیز میباشد. دارندگان ویزای اعتیادیه عراق تنها یک بار حق ورود و خروج به عراق را دارند.
دیگر ویزای عراق که نام آن ویزای متعدده است برای افرادی صادر میگردد که در حال اجرای پروژههای اقتصادی معین در عراق هستند. ویزای متعدده هم نوعی از ویزای کاری عراق است که اعتبار آن ثابت نیست اما به صورت ۳ ماهه، ۶ ماهه و یک ساله صادر میشود. ویزای متعدده عراق، ویزایی مالتیپل (چندبار ورود) است، یعنی به واسطه آن فرد میتواند چند بار از مرزهای عراق رفت و آمد کند.
ما در این مقاله درباره انواع ویزای عراق با شما صحبت کردیم و آنها را به شما معرفی کردیم،همچنین شما عزیزان و همراهان همیشگی مهرآباد گشت اگر سوالی درباره ویزای عراق،نحوه دریافت ویزای عراق و سفارت عراق داشتید حتما با کارشناسان مجرب ما تماس بگیرید تا بدون دغدغه ویزای خود را دریافت نمایید.
ما در این مقاله از مهرآباد گشت درباره ویزای عراق با شما صحبت کردهایم،همچنین شما عزیزان اگر سوالی درباره انواع ویزای عراق،مدت زمان اعتبار ویزای عراق،تور و جاذبههای گردشگری آن داشتید حتما با کارشناسان ما تماس بگیرید تا سفر زیارتی خوبی را با ما تجربه نمایید. 02188833123
مطالب بیشتر:
مشاهده نظرات
هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است.
ثبت نظر