آنتالیا بهشت گردشگری ترکیه


آنتالیا یکی از بنادر مهم ترکیه است که آن را به بهشت گردشگری توصیف کردند. آنتالیا پایتخت توریستی ترکیه و همچنین منطقه اصلی توریستی مدیترانه محسوب می شود و مردمان بسیار مهمان نواز دارد که همیشه پذیرای گردشگران هستند.آنتالیا٬ در مکانی طبیعی و زیبا واقع شده است. کوههای توروس پوشیده از درختان کاج دریای شفاف راکنار زده و به سواحل صخرهای زیبا وخلیج های پنهان شکل داده است. در این مناطق٬ مراکز تاریخی مهمی وجود دارد که زیستگاه حیوانات و گیاهان مختلف است و در حال حاضر منطقه حفاظت شده به شمار می رود. آنتالیا می تواند تصویر کاملی از یک سفر خیال انگیز را بسازد. طول ساحل های آنتالیا با در نظر گرفتن ناهمواریهایش ۶۵۰ کیلومتر و طول مستقیمش ۵۰۰ کیلومتر می باشد عمق دریا در بخش های غربی ساحل آنتالیا به خاطر شیب تند کوههای مشرف به این قسمت ها بیشتر می باشد.

آب و هوا

آب و هوای آنتالیا در طول سال  با تغییرات کم فصلی، معتدل و گرم بشمار میرود. دمای هوای زمستان بندرت از ۵ درجه سانتی گراد پایین می آید و با فاصله کمی از آنتالیا قادر به انجام اسکی در دامنه کوههای ترس خواهید بود. بارانهای موسمی و طوفانهای ناگهانی از ویژگیهای زمستان و بهار آنتالیا بوده و بارش برف از پدیده های نادر این منطقه میباشد. آنتالیا دارای آب و هوای خاص مدیترانه ای با تابستان های آفتابی و زمستانهای معتدل است.از اواسط ماه فروردین تا آبان ( آوریل، نوامبر ) برای شنا مناسب است.متوسط دمای هوای آنتالیا در تابستان ۲۸ درجه سانتیگراد و دمای آب ۲۷ درجه سانتیگراد است. آب و هوای آنتالیا به گونه ای می باشد که درحدود ۳۰۰ روز سال آفتابی بوده وبهشتی برای فعالیتهای ورزشی مانند موج سواری ، اسکی روی آب، قایقرانی ، کوهنوردی و را میباشد . در فصل تابستان دمای هوا بین ۳۵ الی ۴۵ درجه سانتی گراد و رطوبت آن بین ۶۵ الی ۸۵ درصد می باشد و این آب و هوا بسیاری از توریستها را به سواحل و پلاژهای زیبای آنتالیا جلب میکند.

جاذبه های توریستی

شهر قدیمی در مرکز آنتالیا 
کاله ایچی به شهر قدیمی آنتالیا معروف است که توسط رومی ها بنا گردید و با دیوارهای بلند که به دریا ختم شده محاصره و تحت حفاظت بوده است. کاله ایچی منطقه‌ای باستانی در داخل شهر آنتالیا است.منطقه‌ی «کاله ایچی» شامل خیابان‌هایی باریک و محصور بین دیوارهایی باستانی است که آنها را در مقابل سر و صدای بقیه شهر محافظت می‌کنند. البته امروزه تنها دو دیوار و یک ورودی باقی مانده است.  قسمت شمالی شامل مغازه‌ها و رستوران‌هایی است که طی خیابان باریک «مزیلک» ساخته شده‌اند. این قسمت به واسطه حضور گردشگران بسیار شلوغ است. قسمت «کلین‌جارسالان» خلوت‌تر و آرام‌تر و در عین حال جذاب و دیدنی است.
البته ورودی‌های دیگری هم برای این منطقه وجود دارد که بهترین‌شان دروازه «هادریانوس» است. این دروازه توسط امپراطور روم هادریانوس به عنوان دروازه اصلی شهر ساخته شد که شما را به سمت کلین‌جارسالان هدایت می‌کند.
ساخت این ناحیه را به دوران امپراطوری روم نسبت می‌دهند که برای محافظت از بندر در مقابل مهاجمان غربی و همینطور تهیه تدارکات لازم از سمت شرق بنا گردید. بعد از بازسازی‌های سال‌های اخیر نمای منطقه مدرن‌تر شده ولی هنوز هم حال و هوای دوران باستان را می‌توان در کوچه پس کوچه‌های آن حس نمود.


بندر قدیم آنتالیا 
بندر قدیم آنتالیا در گذشته یک خلیج کوچک بوده که دور آن قلعه بوده و در دوران سلجوقیان ساخته شده. این بندر امروزه به عنوان گردشگاه از آن استفاده میشود و فقط لنگرگاه قایقهای تفریحی است. خانه های قلعه امروزه بدون تغییر بازسازی شده و باعناوین مراکز تفریحی و پانسیون در خدمت جهانگردان قرار دارد. یکی از دلایل اصلی شکل گیری شهر آنتالیا موقعیت خوب این بندرگاه بوده است. موقعیت جغرافیایی بندر در آسیای صغیر در دریای مدیترانه بوده است. در زمانی که رومیان بر اینجا پادشاهی می‌کردند، توجه ویژه ای به این منطقه داشتند و امکانات بیشماری را به بندرگاه اضافه نموده اند. البته در زمان سلجوقیان نیز باتوجه به موج بسیار زیاد آب که به سمت ساحل می آمد، موج شکن عظیمی ساخته شد تا از ورود آب بسیار زیاد به داخل شهر جلوگیری کند. آنچه که از دست نوشته ها مشخص است این است که بندر قدیمی آنتالیا  جزو یکی از بندرگاه های مهم در قرون 2 تا 20 میلادی به حساب می‌آمده است. با گذشت زمان، تعداد کشتی هایی باربری که در اینجا لنگر می‌انداختند کمتر شده است ولی هنوز هم شما می‌توانید تعداد بسیار زیادی از قایق های خصوصی که در حال گرفتن ماهی از آب هستند را ببینید و یا قایق های تفریحی که در امتداد ساحل حرکت می‌کنند را مشاهده نمایید.در حال حاضر نیز این بندرگاه در قلب شهر آنتالیا، در منطقه کالیچی Kaleiçi، قرار دارد.در این بندرگاه تعداد بیشماری رستوران و کافه-بار وجود دارد که فضایی بسیار آرام و در عین حال پرجنب و جوش را بوجود آورده است.